Wednesday, December 21, 2011

TUTUP BUKU LAMA , BUKA BUKU BARU =D

 

     Diam tak diam dah nak masuk ke tahun baru 2012, waaa !! tak sangka juga aku akan melangkah ke alam 20.Perghhh ! ini glerr. HAHA .Dalam tahun 2011 aje dah macam macam berlaku.Ada yang best, ada yang tak seronok langsung.Tapi aku harungi semua itu dengan tabah.*bagus tak aku,haa.


  Tahun nie je, aku rasa ada dua bende yang berlaku yang buat aku rasa suka, then menyampah.Kadang kadang aku tertanya tanya kenapa tak semua bende yang kita nak kita tak boleh nak dapat,dan kadang kadang itu jugak, kenapa ada orang yang jenis macam ini,pastu ada pulak yang macam nie.Faham tak apa yang aku cuba sampai kan?


  Aku harap apa yang berlaku tahun nie, akan tinggal jadi kenangan yang tak akan aku lupa sampai bila bila.Masuk aje tahun 2012, akan aku tinggal segala yang aku tak suka dekat highway karak.*otw blik rumah cuti midsem,aku tinggalkan ia . HAHA 


  Azam tahun baru aku , walaupun jarang sekali direalisasikan,tapi aku tetap nak berazam jugak.Aku berazam supaya akan terus berusaha maju kan diri, akan menjadi diri sendiri,dan tidak akan lagi berfoya foya . =P


            *HAPPY NEW YEAR KAWANKAWAN =)*
   

Monday, November 28, 2011

welcome back to " JENGKE "

              
               
 Permohonan kolej anda BERJAYA !
20 November 2011 jam 9 byebye kL , hey jengke
Unit pengurusan kolej aka upk .
K407 ??
my first feeling 
OMG ! TINNGI + MAKIN JAUH TERCAMPAK.
new roomate 
1.ezzaty radzi
2.farhana  
bilik ?
dgn satu nada aku bleh kata
almari aku kecik ,
katil betulbetul dpn pintu 
meja xde ,tpi nsb baik farhana bgi aku gne meja :)
huii ~
aras 4 ~
sejuk 
sllu dgr bunyi "ombak" .hanya mreka yg di blok k sme aras dgn aku aje tahu apa "ombak" tue haha :p
susah nak jemur kain , sbb mls nak trun jemur kat bwh 
xramai + sunyi sepi , coz ramai ddk luar .
THE END *_*

Friday, October 28, 2011

BERAPA LAMA ?



   Hari hari aku tggu,pagi ptg siang malam.haa
still xde respon.Lembab gler kot.Bukan susa pun,ckp aje la yes or no.adoii.Xpexpe aku ttp tgu dgn hrpn menggunung weyh.Makin lama tggu buat org berdebar debar tahu x?Jangan sampai aku ubah fikiran plak nnt.Tapi xmungkin =P.Kawankawan jgn lpe text aku bler dah dpt tahu result kolej yea .heee =P


   *p/s jgn fikir bnde lain yea.aku tgu result kolej ajee  :)

Tuesday, October 11, 2011

SUARA

   




    Suara ? mrka kte suara sye kuat.Selalu dorg ckp kat aku volume down ur voice please.haaa.Dah la 2 kte suara aku cam laki.daaa,selamba badak aje ckp cam 2.Garagara myvoice,ceewaah kecoh satu floor aku buat.HAHA.Nak taw ape jdi ?meh aku story.
    Benda nie jdi time tgh hangat cerita hantu bonceng kat wyng.Sebenar nyer slh HANISAH ZAHRI jgak,sape sruh dy ajk aku tgk  movie 2.Ingat dy ade ruperupe nyerr tiada.Nak djadikan cete,otw aku nak grk ke blik piqa daud.aku da jrit dah.mrke2 yg ade dlm blik smue psng tlnge.Then esok nyer,ade yg tnye roomate aku,clasmate aku psl movie 2.Klau yg terserempak ngan aku lgi direct trus mntk.Bler aku cete pkre sbnr smue angin ajee HAHA.So aku dah decide xnak ckp kuatkuat lgi bler lalu dpn blik dorg .hee
    btw,suara kuat tue xjdi mslh oke.bru riuh,dari senyap ajeee. :)

Saturday, October 8, 2011

muhammad dhiaulhaq welcome to the family (:





07/10/2011

his parents called dudut
we called ali
my mum called boboi
my brother called karim 
HAHAHA 

Thursday, October 6, 2011

GAME OVER !

  Aku KALAH ! nak taw aku main game ape dgn roomate2 aku ? Game 2 xlah interesting sgt kan.Aku reka game 2 sbb nak elakkan roomate aku yg sorg 2 ulang ayat yg same ajee hmpir setiap minit.Game 2 mcm ney,ktorg x dibenarkan langsung sbut 5 perkataan.ktorg mle main due tiga hari sblm final exam,klau xslp la.setiap kali tersebut ajee mne2 perkataan 2 akan dpt 1 mata.mula2 main aku confident la xkn sebut pnyer words tue.mulanye dgn 2 prkataan ajee dlu.then dorg decide yg nak tmbh lgi 3,sbb dorg taw aku xkn sbb 2 perkataan mula2 tue.So,aku dgn rela hati xkesah la kan.Mcm2 trick r psng spya ada yg kantoi tersebut.Sampai la lgi sehari due date dy  bnyk la bnde yg dorg buat kat aku spya aku marah then sbut pkataan2 tue.Aku cme klh tepis ajee dgn iday,beza 1 point aje kot.nak taw denda dy ape ? cium pokok . mmg xlah kan. HAHA.sbbkan aku klah aku kne cium pokok,tapi aku bnyk la mgelak.uhuhu.Time aku xde dlm blik dorg dah plan nak kne kan aku.Mule2 aku xlah syak ape2.Aku mula rse hairan dan pelik bler dorg mkn hampir separuh cococruch yg dah lemau 2.imagine?dorg kte mkn smbil tgk org lalu lalang nak blik.daaaa?second,dorg xabis2 sruh aku pegi mandi.Nak taw ape yg dorg plan.dorg simbah aku dgn air yg campur dgn cococruch + nila.sumpah busuk.nsb aku baik laa, kne skit aje.so,mse dlm toilet aku pun plan la jgak.HAHA,konon marah gler.sape2 yg bersubahat aku lngsng xtegur konon marah la.smpai laa keesokan hari nyer,bru la aku tegur dorg.sje nak test,nmpk dorg tkut gak.HAHAHA
  
 Nak taw ape 5 words yg xbleh sebut 2:-

  • DOWN
  • HOT
  • APAHAL KO
  • MMG XLAH KAN
  • PUI

Wednesday, October 5, 2011

RUMAH SEWA DIPERLUKAN !

  Ini satu cerita yg wat aku xsng dduk due tiga mgg lps.Cerita nyer b'mle begini.ktorg dpt tahu next sem kami akn ditndng keluar dari kompleks.so sng cete prepare laa awl2 kan.dgn perasaan yg xla beria sgt aku pun ikot laa hanisah zahri ngan izrul pegi cri rumah.psng pnyer psng then ktorg jmpe laa satu rmah neyh.rmah 2 kecik la,klau nak msuk 10 org 2 agk la kan.tapi ktorg xkesah.yg wat ktorg nak rmah 2 sbb sewa dy murah weyh.rm350 ajee sbln.lps dah sepakat ktorg pun b'angan la nak buat itu ini plus nak psng astro.xbleh bla kan.HAHA.due tiga hari lgi nak final mak kpd dayah dtg nak tlng la ape yg patut kan.lps mak dy tgk rmah itu mak dy truss reject.2 bru mak dy sorg tgk blom yg lain lgi.kami trus b'sabar.then smpai laa owner 2 bgtaw yg dy xde mse nk btulkan rmah 2.so dy sruh kami2 neyh yg settle kan.setelah kami buat kira2.kos nak renovate satu rmah 2 lbh krng 3 bln sewa.so ktorg pikir no point la makcik 2 kte xyah byr sewa 3 bln tapi ktorg kne repair sndiri smue nyerr.dgn rse berat hati nyer ktorg past rmah 2 kat org lain yg sggp nak wat 2 smuee.mule laa episod m'cari rmah lagi.cari pnyer cari,dari pgi smpai ptg,smbng plak esok nyer.dari naik moto ke kereta.psng pnyer psng.tebal kan mke pegi ketuk pintu dari satu pintu ker satu pintu.at last aku dah agk da xdpt weyh.


  Antara jwpn yg kami terima :-


  1. rumah 2 owner dy xnak bgi sewa kat sape2 pun,dy blik skli skale.
  2. kat area neyh xde dah rmah ksng,smue dah penuh.
  3. rmah 2 nak swe kan kat mrke yg ade family aje.
  4. xtaw la rmah 2 sape owner dy.

sumpah skit ati bler dgr smue 2.kesudahan nyer kami skrg still xde rmah.so ktorg hope sgt bleh dpt kolej.klau tdak merempat laa jwb nyerr. 




ini la rmah nyer .

Friday, September 2, 2011

social network !

  






   For sure korang smue familiar dgn facebook, twitter or myspace kan.Aku bukan lah nak story psl buruk baik bende alah neyh,just nak ingat blik mcm mne aku terjerumus dlm ini laman sosial.Aku start mula mula dgn myspace,kelakar bler ingat blik .Add sana sini,xkenal pun approve,letak pic entah apa apa ntah,yg aku ingat sangat mereka mereka berlumba lumba nak pastikan org comment,then nk poyo konon ramai lah yg ske dgn mereka itu,haish ntah pape ntah.Nasib baik aku tidak tergolong dalam golongan sebegitu.Then, aku try facebook konon up skit lah,ahaha.Aku xlagi simply add orang yg aku xknl approved mrke2 yang aku xkenal.Kadang kadang aku rse facebook neyh bagus jgak kan,ramai gak kwn kwn aku yang dah lama aku xjmpe dapat dikesan.haa,bagos3.Now aku ade twitter,tapi aku xlah taw sgt nak gunekan nyer, puas gak aku main tekan tekan.Ntah ape yg aku tweet pun aku xtaw lah.Follow sana sini.nmpk nyer bnyk bnde kne study neyh. haaa .gler! study twitter ? baik aku study law ker , far ker, mendtgkan hasil jgak. Apa apa pun,xslh nak b'sosial tapi jgn kite lalai dgn smue neyh suda lah yea  =)

Wednesday, August 24, 2011

Raya datang lagi =))






 Setelah ,hampir sebulan berpuasa plus berdepan dengan test,quiz,presentation dan xlpe juga yea mencari rumah.Kini kembali heaven weyh.Aku xtaw apa lagi yang akan berlaku lps rye nanti, tapi yg penting skrng,yang ada dlm otak aku cme nak balik rumah, nak raye.HAHAHA.The most important yang aku nak buat sangat sangat adalah SHOPPING !!.hee =) buat sementara waktu neyh aku xnak fikir pasal hire purchase overhead element of contract itu smue.Lupe kan buat seketika lepas rye neyh smbng blik pening lalat .HAHA (hopefully otak xtepulah mkn lemang nanti . hehe

Saturday, August 13, 2011

MAJU SETAPAK

   

  Dalam hidup kte mestilah ada perubahan kan ? xkan kte nk stay dgn satu perkara smpai ble2 kan ? haaa. Berubah dan cuba melakukan satu perkara yang baru.Dari yang buruk kepada yang lebih baik lah.Hari ini aku mula terfikir nak cube ubah diri dari sesuatu yang lebih baik dan aku sendiri xprnh try.Contoh nyer macam ini :-

  • Aku nak jadi seorang yang lemah lembut  sikit lah,sikit pun jadilah kan,banyak feedback yang aku dapat dari mereka mereka,mengatakan aku neyh kasar a.k.a ganas lah 
  • Lagi2,aku nak cuba kurang kan bercakap ataupun lebih mudah org kte membebel.Orang kte banyak cakap ilmu banyak keluar.uhuhu.
  • Yang amat amat aku nak ubah sangat sangat,adalah aku nak cube  menjadi seorang yang lebih rajin study,nak kurangkan tidur,mengisi masa2 lapang dgn benda berfaedah.haaa, bukan main lagi.xpe xpe kte try.
   Aku pun nak buat something yang lain jugak,urm,bukan lain lah, tapi benda yang xprnh dan xberani nak buat lagi . Sebagai contoh :-
  • Keluar dgn org yg aku baru kenal,baru kenal means xpernah jmpe la kan.Walaupun hari itu aku hampir nk keluar dgn tut,tapi sebabkan aku xberani and takut jgak sebenarnyer, so aku xkeluarlah.Imagine,kalau aku keluar ngan dia then,lepas itu aku terus xnak tegur dy ? macam mne ? haa, benda ney mmg dah selalu aku buat.hehe
  • Aku pun nak try jgak buat tutorial cara nak pakai shawl.:P hee.Tapi private punyer lah.kwn2 aje yang bleh tgk .HAHA, (berangan weyh)
   Itu lah serba sedikit perubahan dan perkara yang aku nak buat setakat neyh :))) Aku pun cbe nak jadi seperti mereka seperti matlutfimaria helen, hana tajima, yuna yang confident bile bercakap,bercakap sesuatu yang berilmiah.xtakut nak cbe bnde baru dan kongsi pengalaman dan perkara yang kte tahu dgn org lain.

Friday, August 5, 2011

RAMADHAN DATANG LAGI

  Walaupun aku dah lambat 5 hari,tapi aku still nk ckp SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL MUBARAK kepada semua umat islam diseluruh dunia. :).Seperti biasa buat kali kedua nye aku berpuasa di jengka jauh dari family.Masa first time aku puasa kat uitm agak sedih lah, kadang-kadang buke sorg2.Tapi nsb baik ada minah 2 org neyh ALIA ngan UMMU yg sudi b'bke dgn aku kat gazebo.TERIMA KASIH yea korg.HAHA.Tapi sem neyh, tidak lagi aku berbke bersama sama dengan iday dan juga jc yg EXCITED lbih dari kami yg b'puasa.HAHA.Buat masa neyh aku still bleh tahan lah puasa walaupun ble blik kelas aje dah lembik.Hopefully, tahun neyh dpt puasa penuh (cita cita tinggi sgt -mcm boleh aje kan :) )

Saturday, July 30, 2011

CAMPING

   Hari ini ayuh kita bercerita pasal kem,apa yang menyebabkan aku nak cerita pasal kem sebabnyer before pergi test maf aku adalah nmpk budak part 1 pergi kem kesatria.Dalam seumur hidup aku,aku pernah pergi kem cuma 4 kali jer.2 kali time skolah dlu, and lgi 2 masa kat uitm.Bukan sebab xminat, tapi ntah lah.Dalam cuma 4 kali kem yang aku pergi.Aku boleh compare kan yang mana kem paling teruk yang aku pergi.Kem kepimpinan pengawas, haha, masa form 1.Mula mula pergi mcm excited lah first time kot pergi kem,tapi...bukan mcm kem yg sebenar.Tido dlm resort klau xslp.Tempat dy xbest langsung,pusing pusing tempat sama jer.Boring !
   Then, aku pergi kem masa form 3.Kem atas tujuan yang sama jgak.Tempat yang lain lah,kat situ lagi best lah, mcm ada,srnOk gak lah.Macam activity ktorg wat,panjat sana naik turun bukit,mmg bleh dikatakan sronok lah.Actually,bak kte Hanisah Zahri ,hehe, point aku yang sebenar benar nyer nak cete psl kem yang dianjurkan oleh falkulti aku.Yang aku pergi time part 1.Aku bleh kte 2 bkn kem integrasi diri.Tapi kem buli diri aku.Boleh dikatakan xbuat slh pun kne denda.Aktiviti dy smue nyer mmg nak buli ktorg.Salah satu benda yang dorg sruh ktorg wat yg aku xbleh lpe,urm,suruh kre bilangan daun kat ats pokok.Boleh x korg imagine mcm mne nak kire, klau kire pun blom tentu nyer tepat kot.Aku rse dorg pun xtaw sebenarnyer bilangan daun kat pokok 2.Yang lagi 1 aku rse smue kot skit hati gler bler time kne berenang kat lecak.Seumur hidup aku, klau aku lalu sebelah lecak seboleh boleh nyer aku nak elak,neyh siap kne berenang lagi. heeyy.Dah lah 2 kne sapu lumpur kat muka, oke lagi lah 2 kan.Tapi bler kne amik lumpur kat dlm longkang mne2 ntah,2 aku xbleh terima langsng.Aku adalah dengar cete asl usul air longkang 2,mmg skit hati lah kan  klau yang lain pun taw.haish.Klau ikot nak cete mmg bnyk lah weyh yang aku menyampah.Blom msuk nightwalk lagi,hem, mmg x lahkan mls aku nk cete dah.Aku rse bukan aku sorg , tapi ramai kot rse apa yang aku rse selama 3 hari 2 malam kat ladang 2..
   In short, cewah, hee, tolong lah create satu kem yang seronok dan membina skit.Barulah best aku nak join. :)
   

Monday, July 25, 2011

KAWAN





   Aku xtaw lah bagi sesetengah orang itu fikir makna kawan tue mcm mne. Tapi bagi aku kawan itu seseorang yang sama tolong kita time susah. Nak cari kawan yang bersuka ria sama sama mmg senang weyh. Tapi cube korg try cari org yang bleh tolong ko time ko susah.Aku ada sorg kawan, (sOry klau ko bce) yang dlu kami smue xske dekat dy. sebab apa ? aku rse klau sape yang kenal dy tentu tahu lah kenapa.
   Aku mula cuba lah baik dengan dy,sebab ada something happen yang aku rse dy lgi oke dgn dari mmbers yang lain yang aku rapat. Aku rse mungkin perangai dy mmg mcm itu and xslh klau aku try baik dgn dy. Aku taw dy mmg taw aku xske dengan dy pun dlu. Selalu lah ktorg study sama sama.
   Oke aku mula sedar hari tue, time nak pergi satu majlis, ktorg sje je lah test tanye dy pergi dgn sape, dengan harapan dy nak ajak ktorg tmpng skali. Klau xnk bgi tmpng skli pun xpyh lah nmpk sgt weyh,fyi ktorg bkn nk tmpng sgt sje nk test aje ko weyh. Mungkin ko dah ada kwn baru, oke ktorg xkesah pun. Sebab ktorg pun ada jgak kwn2 baru.Mybe ktorg xmcm kwn2 ko yg lain lepak kat baskin, starbucks tempat2 yang mcm tue. Itu kot yang sebabkan ko xske kwn ngan ktorg kot. Aku xtaw lah apa yang ko post kat status ko 2 dituju khas kat ktorg ker apa, tapi ktorg xkesah skit pun.
Yang aku taw, time skolah dlu, ko yang beria nak kwn dengan kami semua. Bukan kami yang cri ko. :)









PERBADANAN TABUNG PENDIDIKAN TINGGI NASIONAL

  Al kisah nyer begini, aku ingat lagi date 8 Jun yang sepatutnya semua bdak2 ipt yang buat loan ptptn nyeh dpt duit.Tapi,, kenapakah aku still xdpt.Oke mula2 aku ingatkan mungkinlah lewat sikit, dengan penuh harapan dan tahap kesabaran yang tinggi aku tggu lah lgi nyer.Seminggu selepas, pergilah check kat ATM, dengan harapan yang berbunga bunga neyh, dalam otak da buat list nak beli itu ini bla bla bla.Ble aku check, duit aku yang bernilai RM ***** xberubah.Hancur musnah berderai semua impian. 
  Akak aku pun kol lah orang ptptn tue, oke dorg kte mgkin dlm pertengahan bln Julai.Sekali lagi bler aku pergi check.Tiada apa apa yang berubah pun. ouhh man ! Then ble kol dorg lagi skali lagi dorg kte dekat akak aku, kami xterima result adik awak lagi.Oke xpe kol plak hep jengke neyh, dorg kte dah bagi.Kol blik dorg, bler dorg check betul betul . Tetera kat system dorg (agak nyer lah ) STATUS - TAMAT BELAJAR . aku terus diam, xtaw nak ckp apa dah.So, nmpk nyer angan angan aku nak bli fon baru , tinggal angan angan aje lah. Pt ouh pt bler nak msuk2 neyh , haish

Saturday, July 16, 2011

"Sampaikan pengetahuan dari ku walaupun hanya satu ayat."




Saat Anda membwa Al-Quran, syaitan biasa biasa saja...tengok je..
Saat Anda membukanya, syaitan mulai curiga.
Saat Anda membacanya, ia resah dan gelisah.
Saat Anda memahaminya, ia kejang kejangan.
Saat Anda mengamalkan Al-Qur'an dlm kehidupan sehari-hari.ia stroke...Teruskn membaca & mengamalknnya agar syaitan terus stroke .
Saat Anda ingin menyebarkan pesanan ini, syaitan pun mencegahnya. Syaitan kata "jgn SEBARKAN, kerana ia tidak penting langsung"
namun kita semestinya menyedari perjuangan Islam adalah tanggungjawab kita.

Friday, July 15, 2011

kursus pengurusan jenazah


   10 july 2011
Hospital jengka, makmal forensik


  Seperti nyer dah smpai masa untuk kita smue kne taw mcm mne nk uruskan jenazah, betul kte ustzh klau smue org tua aje wat, nnt klau dorg dah xde sape plak yg nk mewarisi smue 2. hee, ( baik plak ttbe).Ayuh kte imbas blik apa yang b'laku that day :)
  Nak dijadikan cerita, sumpah weyh aku mmg MALAS nak pegi, tapi sbbkan bbrape perkara yang b'laku aku pegi lah jgk pgi 2 (seperkara aje yg berlaku sebenarnyer).Mula2 start aje dah bosan, pakcik yg bgi crmh 2 mmg xbest lngsng, aku percaya smue org xphm apa yang dy sebenar nyer nk ckp.Mungkin dy xpandai nk cerita secara teori, dy lebih senang bler buat praktikal nak b'cerita.
  Then, msuk plak makcikkk..apa ekk nme dy, lupa sudah.Skali dy bkak kitab dy, dy bce bait3 ayat yg dlm bku 2, mula2 mcm funny lah, mmg kelakar r smpai hbis, tapi kita org xkisah sgt dgr aje lah dgn hati yg redhaa. hee
   Time yg di tgu2 smue org, masa utk praktikal nyer lah, ustzh ada tnye sape nk jdi volunteer jdi mayat.Ingat kan nk try, tapi seperti tidak kot. haha.Oke perempuan ngan lelaki asing lah kan, yg perempuan ktorg gne ptng as a mayat untuk dimandikan, time nk kapankan 2 bru gne orang. xkisah lah gne apa pun at least dapat input nyer,taw mcm mne nk mndi and kapankan jenazah.
   Bagi aku x rugi pun pergi walaupun pada mula nyer MALAS.Dapat jgk ilmu sikit sebanyak dari aku tidur dlm blik 2. :)
  

Gambar hiasan :)








   

Monday, June 27, 2011

lOmo vS DSLR



 Yang paling aku nak sangat ,





hana fana neyh yg ko nak kan ?
 aku akan pasti kan aku 
bli dlu sebelum ko . (klau ada duit lah )
HAHA



Yang neyh pun chantek , 
nak jugak 




LOMO







lomo 1 




yang neyh mcm robot .
agak2 bpe harga dy ekk ?


yang neyh pun sye nak !




anyone sudi2 lah belikan 
murah aje . hee :)

Sunday, June 26, 2011

jes seca - entry neyh khas untuk ko :)



  Mari kita mulakan cerita dgn ini .





lappy ney dipercayai 
telah t'calar 




tempat kejadian 
(bilik eton n hana)


    Hari neyh aku ada 2 story yg best , tapi memandangkan time aku pegi jenguk jc kat blik afiqah daud , aku dpt tahu yg dy jatuh . Aku pun tukar lah story . Dari yg happy bgi aku , ke sedih untuk jc .HAHA haish , jc jc mcm mne lah ko bleh jatuh kat dpn blik eton ? hah ? Dah lah 2 jc neyh pun bleh slmt kan lappy dy . Org slmt kat diri dlu lah . lappy nnt ko claim kat eton ngan hana . Sebab lantai dpn blik dorg licin . slh dorg r kre nyer . hee. Xpe lah jc , nnt kte sapu ubat yea , jgn sedih . :)





Friday, June 24, 2011

DULU LAIN SEKARANG LAIN

   

   Kadang-kadang aku ada lah jugak berfikir ,sebab dah xde benda nak buat . Mula terfikir kalau dlu , masa time skola , xpyh nak fikir sgt pasal apa2 pun , pergi balik skola , lepak kat jusco (dlm seminggu xpegi x sah ) tue aje lah yang aku n the geng ske sgt buat Exam pun xkisah pun klau failed , sebab xkne repeat .Tapi sekarang lain , nak xnk , mahu x mahu , kne jgak workhard faham kan smue subject , walaweyh , dlm sjrh hidup aku , xpernah weyh study hard sgt , main aje bnyk .HAHA .Semua berubah , bler dah dewasa makin banyak plak masalah nyer , itu ini . Ini buat kau rse SERABUT . Sem neyh , killer subject aku MAF 220 . Mmg membunuh aku r , satu apa pun aku xtaw weyh , 2 blom LAW , lagi gler . pening aku , bnyk sgt saka kot .HAHA . haish , dah nasib badan , hadapi aje lah . :)







Nampak chantek kaler hijau lagi 2 , 
tapi syg aku xpaham satu apa pun .  

Saturday, June 18, 2011

4 PERKARA YANG SUSAH AKU NAK JAWAB BLER DITANYE

1 . AMBITION.xske klau ade isi borang ker,sape2 tnye ker psl         
cita-cita.sbb aku sendiri xtaw weyh .

2 . BOYFRIEND.neyh yg paling aku menyampah ble ade org tnye ade bf x ? klau aku ckp xde nyer msti xpercaye .xfaham aku .

3 . RESULT. pengalaman setelah disindir rakan sendiri buat aku xnk cereta psl result aku sendiri .hampeh kot bdk 2 .

4 . BERAT .neyh yang paling sensitif.kenapa lah mesti nak compare kan berat ngan aku.baka kte lain2 weyh .HAHA


lagi kritikal aku fikir 4 perkara tue,
 dari selasai kan balance sheet aku


     p/s .Korg dilarang tanye aku perkara2 neyh oke . :)

Thursday, June 9, 2011

peluang cume dtg skali aje kah ??

Seperti biasa , aku cuba untuk terus setia menekan keypad lappy aku neyh . Agak lame x mengarut neyh . xtaw nak cerita psl apekah ? tiba2 aku terfikirkan sesuatu . hemm PELUANG . Betul ker peluang cume dtg skali ? perlu ker kte amik dah try dpt kan ? patut ker kte lps kan peluang itu ? haish mcm mne kah skrng ? ------ mari kte fikir sama2 ^^


Saturday, May 28, 2011

jengke ohh jengkee !!!


blok J

J 212


Tepat jam 10 setengah klau aku xslp lah ,aku dah terpajak  kat uitm jengke . Lama x lama lah dlm kete ,lebam gak nk tggu smpai nyer . Sampai2 je kne pegi upk amik kunci , dengan hati yg berdebar2 dan mke yg selamba aku pun pegi lah amik kunci .. jeng3 (tgh cuak tggu no .blik ) "J212" .kte abg upk 2 . lega , walaupun dlm hati j lagi . debaran blom berakhir lgi . hee . nk taw jgak sape plak roomate aku kli neyh . Sampai2 je aku tgk dah ade sorg dlm blik aku . tapi xtaw sape lah .skali terpadang kat matrik dy tertera nama ROHAYA . 2 blom jmpe irg nyerr lagi . dan2 2 ttbe rozana ckp aku sma blik ngan syida kwn dy . oke lah jgak aku ngan dy walaupun xprnh bertegur sape ,tapi sllu terserempak lah . Sekarang aku tgh sorg2 menunggu dgn penuh harapan roomate aku lagi sorg ..oOOOpss wait2 , ade someone tolak pintu blik .. ALIA ! roomate hana dlu kini roomate aku plak . skarang tggl lgi sorg shaje .

Saturday, May 21, 2011

impian , harapan , dan cita-cita

  


  
  Dari pagi tadi aku dah penat berfikir ape lah yang aku nk mengarut kat blog neyh . Wahh !! agak gempak gak an tajuk aku neyh hee , .Al kisah nyer begini , masa time aku tgh lepak ngan jiran aku nama dy ***** . hehe , saje nk wat gmpak rahsie kan .Dy smpt story morie ngan aku psl jiran aku yg dapat masuk UNIVERSITY ,tapi malang nyer xdpt nk pergi kerana  ................. sebelum smbng jOm kita usha2 tempat2 impian smue student lpsan  spm , stpm jua matrik .








 UPM




UITM



UKM 

(2 smue dlm negara aje ) 


(yang jauh2 skit)












 


Berbalik kisah aku tadi , mula nyer seperti nk shared larh . tapi , xperlu kot .. ~~~ sory yea :)))
 


Saturday, May 14, 2011

sHawL ouh selendang



 Kalau kite tgk sekarang macam2 jenis shawl ade jual kat kedai . Dari macam2 jenis kaler , bentuk . 2 belom corak nyer lagi . belum plak cereta pasal nk belit dye . Pehh , macam2 fesyen . belit dari kiri ke kanan larh , atas ke bawah larh . hee . Sekarang ney style paling popular HANA TAJIMA . klau dulu YUNA . Macam2 lah boleh dikatakan .




antara style2 shawl zaman sekarang yang terkini .:)
Aku pun antara salah sorang yang terjebak dalam dunia membelit2 kepala ini . Ramai jugak kawan2 aku yg ske membelit2 neyh antara nyer jeng3 . ayuh kite pergi amik ciplak gambar dorg . hee


ANTARA PEMINAT SHAWL :)

IZZATI MUHAMAD AMIN
  kawan aku yang aku rasa selalu jugak aku tegok dye pakai shawl .
kalau ade style2 baru sllu aku share dgn dy . hee




   NOR RUKHILA ROSLI
Antara peminat shawl juga . Semenjak aku tgk shawl ini dah makin popular . dy dah jarang pakai tdng bawal . hee



MUNIRAH MUHAMAD
Anak  pakcik muhamad yang begitu gemar memakai shawl . gaya ala2 model . nk jadi model ker kak oii .? selalu aku tgk kat fb dy ade aje gambar baru dy belit shawl ngan akak dy . hee :) .aku pun selalu jgak cete psl shawl ngan minah ini . sebab minat yg sama . rasa nyer dy yg mula pengaruh aku . hee . (ko pkai pashmina aku belum beli lagi weyh :P )



 Itu lah antara mereka2 yang aku kenal merupakan peminat dan juga pengemar membelit shawl . aku punyerr gambar nak letak jgak lah hee (tapi seperti xperlu kowt ) xyah nk market sgt lah kan ? huhu . :P ceh dah mcm ape ntah aku neyh .. huh!

Saturday, May 7, 2011

mischievous kiss

Baru lepas habis tgk drama korea neyh. ney yg aku mls tgk cete korea neyh. bler da tgk xbleh nk stop cam gitu aje. kena tgk smpai habis weyh, klau xrugi lah .da lah best :)  cete neyh nmpk mcm sengal2 aje .dy ker time pompuan 2 bgi srt cinta dy bleh btul kan kesalahan.siap bleh bgi mrkh lah "D-".
walaupun aku da sllu tgk drama korea n aku rse cerete nyerr smue sme , but still nk tgk gak. mcm drama2 lain gak r kte da taw pe jdi.. klau drama melayu cam gini cam gitu. begitu jgak ngan cete korea.. cete dari mula smpai habis sme ajer .confirm watak laki 2 msti owg kaya . yg ppuan lak miskin. sengal2 ubi .mle2 x ske pas2 ske lah..cam gitu lah setiap kali kte tgk drama korea. da bleh agk cam mne cete nyerr.. tapistill nk tgk sbb hero dy smue hensem2 meh .:)

                                                                         kim hyung joong

Dalam cerete neyh dy lah hero . OMG !! hensem kan .jadi bff kan sronok . heee