Friday, October 28, 2011

BERAPA LAMA ?



   Hari hari aku tggu,pagi ptg siang malam.haa
still xde respon.Lembab gler kot.Bukan susa pun,ckp aje la yes or no.adoii.Xpexpe aku ttp tgu dgn hrpn menggunung weyh.Makin lama tggu buat org berdebar debar tahu x?Jangan sampai aku ubah fikiran plak nnt.Tapi xmungkin =P.Kawankawan jgn lpe text aku bler dah dpt tahu result kolej yea .heee =P


   *p/s jgn fikir bnde lain yea.aku tgu result kolej ajee  :)

Tuesday, October 11, 2011

SUARA

   




    Suara ? mrka kte suara sye kuat.Selalu dorg ckp kat aku volume down ur voice please.haaa.Dah la 2 kte suara aku cam laki.daaa,selamba badak aje ckp cam 2.Garagara myvoice,ceewaah kecoh satu floor aku buat.HAHA.Nak taw ape jdi ?meh aku story.
    Benda nie jdi time tgh hangat cerita hantu bonceng kat wyng.Sebenar nyer slh HANISAH ZAHRI jgak,sape sruh dy ajk aku tgk  movie 2.Ingat dy ade ruperupe nyerr tiada.Nak djadikan cete,otw aku nak grk ke blik piqa daud.aku da jrit dah.mrke2 yg ade dlm blik smue psng tlnge.Then esok nyer,ade yg tnye roomate aku,clasmate aku psl movie 2.Klau yg terserempak ngan aku lgi direct trus mntk.Bler aku cete pkre sbnr smue angin ajee HAHA.So aku dah decide xnak ckp kuatkuat lgi bler lalu dpn blik dorg .hee
    btw,suara kuat tue xjdi mslh oke.bru riuh,dari senyap ajeee. :)

Saturday, October 8, 2011

muhammad dhiaulhaq welcome to the family (:





07/10/2011

his parents called dudut
we called ali
my mum called boboi
my brother called karim 
HAHAHA 

Thursday, October 6, 2011

GAME OVER !

  Aku KALAH ! nak taw aku main game ape dgn roomate2 aku ? Game 2 xlah interesting sgt kan.Aku reka game 2 sbb nak elakkan roomate aku yg sorg 2 ulang ayat yg same ajee hmpir setiap minit.Game 2 mcm ney,ktorg x dibenarkan langsung sbut 5 perkataan.ktorg mle main due tiga hari sblm final exam,klau xslp la.setiap kali tersebut ajee mne2 perkataan 2 akan dpt 1 mata.mula2 main aku confident la xkn sebut pnyer words tue.mulanye dgn 2 prkataan ajee dlu.then dorg decide yg nak tmbh lgi 3,sbb dorg taw aku xkn sbb 2 perkataan mula2 tue.So,aku dgn rela hati xkesah la kan.Mcm2 trick r psng spya ada yg kantoi tersebut.Sampai la lgi sehari due date dy  bnyk la bnde yg dorg buat kat aku spya aku marah then sbut pkataan2 tue.Aku cme klh tepis ajee dgn iday,beza 1 point aje kot.nak taw denda dy ape ? cium pokok . mmg xlah kan. HAHA.sbbkan aku klah aku kne cium pokok,tapi aku bnyk la mgelak.uhuhu.Time aku xde dlm blik dorg dah plan nak kne kan aku.Mule2 aku xlah syak ape2.Aku mula rse hairan dan pelik bler dorg mkn hampir separuh cococruch yg dah lemau 2.imagine?dorg kte mkn smbil tgk org lalu lalang nak blik.daaaa?second,dorg xabis2 sruh aku pegi mandi.Nak taw ape yg dorg plan.dorg simbah aku dgn air yg campur dgn cococruch + nila.sumpah busuk.nsb aku baik laa, kne skit aje.so,mse dlm toilet aku pun plan la jgak.HAHA,konon marah gler.sape2 yg bersubahat aku lngsng xtegur konon marah la.smpai laa keesokan hari nyer,bru la aku tegur dorg.sje nak test,nmpk dorg tkut gak.HAHAHA
  
 Nak taw ape 5 words yg xbleh sebut 2:-

  • DOWN
  • HOT
  • APAHAL KO
  • MMG XLAH KAN
  • PUI

Wednesday, October 5, 2011

RUMAH SEWA DIPERLUKAN !

  Ini satu cerita yg wat aku xsng dduk due tiga mgg lps.Cerita nyer b'mle begini.ktorg dpt tahu next sem kami akn ditndng keluar dari kompleks.so sng cete prepare laa awl2 kan.dgn perasaan yg xla beria sgt aku pun ikot laa hanisah zahri ngan izrul pegi cri rumah.psng pnyer psng then ktorg jmpe laa satu rmah neyh.rmah 2 kecik la,klau nak msuk 10 org 2 agk la kan.tapi ktorg xkesah.yg wat ktorg nak rmah 2 sbb sewa dy murah weyh.rm350 ajee sbln.lps dah sepakat ktorg pun b'angan la nak buat itu ini plus nak psng astro.xbleh bla kan.HAHA.due tiga hari lgi nak final mak kpd dayah dtg nak tlng la ape yg patut kan.lps mak dy tgk rmah itu mak dy truss reject.2 bru mak dy sorg tgk blom yg lain lgi.kami trus b'sabar.then smpai laa owner 2 bgtaw yg dy xde mse nk btulkan rmah 2.so dy sruh kami2 neyh yg settle kan.setelah kami buat kira2.kos nak renovate satu rmah 2 lbh krng 3 bln sewa.so ktorg pikir no point la makcik 2 kte xyah byr sewa 3 bln tapi ktorg kne repair sndiri smue nyerr.dgn rse berat hati nyer ktorg past rmah 2 kat org lain yg sggp nak wat 2 smuee.mule laa episod m'cari rmah lagi.cari pnyer cari,dari pgi smpai ptg,smbng plak esok nyer.dari naik moto ke kereta.psng pnyer psng.tebal kan mke pegi ketuk pintu dari satu pintu ker satu pintu.at last aku dah agk da xdpt weyh.


  Antara jwpn yg kami terima :-


  1. rumah 2 owner dy xnak bgi sewa kat sape2 pun,dy blik skli skale.
  2. kat area neyh xde dah rmah ksng,smue dah penuh.
  3. rmah 2 nak swe kan kat mrke yg ade family aje.
  4. xtaw la rmah 2 sape owner dy.

sumpah skit ati bler dgr smue 2.kesudahan nyer kami skrg still xde rmah.so ktorg hope sgt bleh dpt kolej.klau tdak merempat laa jwb nyerr. 




ini la rmah nyer .